JEREMIABAGERIET

Övervåningen på huset som idag rymmer Jeremiabageriet var en gång i tiden bostad och skrivkammare för den lokala skalden Jeremias i Tröstlösa, eller Levi Rickson (1868-1967) som han egentligen hette. Huset var från början en loftbod med loge, men byggdes i slutet av 1800-talet om till bostad. Huset flyttades 1986 från Almby gård till det uppskattade friluftsmuseet Wadköping i utkanten av Örebro stadspark, med Svartån rinnandes förbi ett stenkast från knuten. Verksamheten drivs av bagare Daniel Frehde, som tog över driften i slutet av 2008. Jeremiabageriet är idag ett förstklassigt bageri med ett fåtal jämförbara i Örebro.

Bakverk frn Jeremiabageriet, bildspel

ÖPPETTIDER

Måndag till söndag (maj-augusti) 07.00-17.00
Tisdag till söndag (september-april) 07.00-16.00
Alla aftnar, 07.00-14.00

Här kan du ladda ner en pdf med våra öppettider vid högtider och helgdagar för hela 2013. Klicka här.



UTBUD & FILOSOFI

På Jeremiabageriet bakas allt från grunden, med ingredienser av toppkvalitet. Smaksättningar görs av äkta råvaror och allt blir till ett riktigt hantverk. Smakupplevelsen med äkta ingredienser är ojämförlig och känslan av kvalitet ligger alltid som en aura runt varje nygräddad plåt som plockas ut ur ugnen. I butiken köper du dagsfärskt kvalitetsbröd, bullar, semlor och småkakor – för att nämna några av godsakerna från vårt smakliga sortiment. Välkommen in för ett smakprov!

Blues and Backhand